Prijava
E-news lista = info o novinama i popustima.

Grad Novi Sad ima besplatan bežični Internet, koji, iako postoji na 32 lokacije, ne može ni izbliza zadovoljiti potrebe građana i turista. U susret festivalu Exit, istraživali smo kakvo je stanje sa WiFi signalom u smeštajnim objektima i ugostiteljskim lokalima.

 

I ptice na grani znaju koliko je važno imati dobar Internet. Srećom, to znaju i svi ugostitelji u Novom Sadu! Od hotela sa pet zvezdica, do splavova na Ribarcu, svi su oni pokriveni WiFi mrežom, kojoj se lako pristupa.

 

Međutim, kako je pokazalo istraživanje koje je sprovelo Nebo, u većini lokala i objekata, problem nastaje kada je bašta popunjena, kada se organizuje neka proslava, ili kada su svi smeštajni kapaciteti dupke puni. “Niko se ne žali kada imamo 15-20 gostiju koji piju kafu ili ručaju, ali kada organizujemo venčanje i obe sale su nam pune, tada nam puca mreža, signal je jako slab i ni 10 resetovanja rutera ne rešava problem” kaže šef sale u jednom restoranu na Ribarcu.

 

U vreme Exita, Novi Sad je pun turista. Obično su to mladi, koji su smešteni u kampu, hostelima i manjim hotelima u gradu, u zavisnosti od dubine džepa, ali generalno, retko ko od posetilaca festivala odseda u hotelu sa pet zvezdica. Na ovim mestima, svesni su da je dobar WiFi ključan da bi im se gosti vratili i sledeće godine, međutim, i kod njih se dešava da signal nije dovoljno jak da u isto vreme može da služi desetine gostiju koji gledaju snimke na youtube-u, skajpuju sa porodicom i kače slike na instagram. Nedostatke pokušavaju da reše uglavnom ubacivanjem rutera na svaki sprat i povećanjem mesečnog paketa za Internet.

 

Što se tiče kafića, pabova i manjih restorana koji su na ruti Exit turista, oni se na različite načine dovijaju da omoguće svim turistima dobar wireless. Neki se služe istim trikom kao hosteli, pa postavljaju dva rutera- za baštu i unutrašnji deo lokala, a neki pokušavaju da jednim ruterom, strateški postavljenim, obuhvate što veću površinu. Tako na primer, u jednom kafiću na Štrandu, konobarica svako jutro postavlja ruter na drvo koje se nalazi u sredini bašte, i svako veče ga skida, da ga neko ne bi ukrao ili da se ne bi oštetio.

 

Za sve ove probleme, postoji rešenje, i to u vidu samo jednog uređaja. UniFi Access Point, iliti “tanjir” kako ga zovu oni koji ga imaju u svom lokalu, u isto vreme jača WiFi, razdvaja signal za osoblje i goste, i obezbeđuje stabilnu Internet vezu koja povezuje vas i vaše goste na potpuno novom nivou.

UniFi uređaj, uz ponudu od četiri različita paketa usluga, možete naći u Nebu, korisnicima pruža podršku, ugradnju i još mnogo toga. Pogledajte našu ponudu i Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. već danas, kako bi vam se gosti uvek vraćali!

 

Autor teksta: Tijana Radovanović

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn