Prijava
E-news lista = info o novinama i popustima.

                                            
Rezultati istraživanja koje je sproveo NEBO ITS govore da je samo 15% gostiju kafića i restorana po Novom Sadu nezadovoljno kvalitetom wi-fi signala.

Isto tako, u Novom Sadu ne postoji lokal koji ima “otvoren” internet, a šifre se menjaju na nedeljnom nivou jer se pored gostiju, za koje je wireless i namenjen, na wi-fi kače i komšije, što značajno opterećuje mrežu i slabi signal.

Više od polovine gostiju zadovoljno je kvalitetom internet signala, pokazuju rezultati istraživanja, a iskustva barmena i konobara govore da se gosti „zakače“ na njihov wierless čim dobiju šifru (što je prilično jednostavan proces) i da se sa njega ne skidaju sve dok imaju barem jednu crticu signala.

U jednom restoranu koji se nalazi blizu škole, kažu da im je signal najgori u vreme velikog odmora. Radnici se dovijaju na različite načine da sačuvaju jačinu wierlessa za svoje goste, ali i deca su pametna. Čim vide da je promenjena šifra, nekoliko njih se udruže, sednu u baštu na sok, usput pokupe novi password i onda sve jovo nanovo.

Živimo u vreme kada internet nije luksuz, nego se skoro može reći da spada u osnovne potrebe. To znači da, ako želite da gosti budu zadovoljni, ali i da vi imate koristi od njihove povezanosti na web, treba da imate jak wi-fi signal. I za to ne morate da sklapate novi ugovor sa provajderom i plaćate skuplji internet svakog meseca.

Umesto toga, možete:

  1. Premestiti ruter tako da stoji na mestu na kom će imati najmanje smetnji. Zidovi, pod, nameštaj, ogledala, metalni predmeti, bejbi monitori i mikrotalasne rerne oštećuju signal.
  2. Uložiti u ekstender dometa za ruter, koji će pojačati wi-fi signal. Na ovaj način ćete omogućiti sebi kvalitetniji internet, bez obzira na to koji paket imate.

Feng šui za ruter

Znamo da ruter nije prvi predmet koji biste želeli da primetite kada uđete u sobu. Obično je centralno mesto rezervisano za TV i komodu, sto za ručanje ili garnituru, ali, morate imati na umu da, ukoliko želite kvalitetan signal, koji će biti snažan u svakom delu kuće, morate da mu omogućite najbolje uslove. Dakle, za najbolje rezultate, ruter mora stojati na otvorenom, tj. ne sme biti u nekom ćošku, vitrini i sličnim mestima. Takođe, treba da pripazite na antenu i ako možete, stavite ruter na uzvišenje.

Ekstender dometa za ruter

Bilo da imate wireless modem ili ruter, verovatno ste primetili neke probleme sa dometom signala. Ukoliko ste već ispremeštali uređaj svuda po stanu i još uvek nema značajnijih promena, razmislite o ulaganju u neki od ekstendera dometa za wi-fi. Ovi uređaji se povezuju sa vašim modemom ili ruterom i jačaju signal koji od njega primaju, tako da se on širi van uobičajenog dometa. Jednostavan koncept koji odlično deluje. Pogledajte neke od opcija koje vam nudi NEBO ITS.

Ukoliko Vam je internet važan za posao, ili prosto želite da browsujete bez problema, obezbedite svom ruteru najbolje mesto u kući i izvucite maksimum iz njega uz pomoć ekstendera, bez uvećanja mesečnog računa za internet.


Autor teksta: Tijana Radovanovic 
Datum: 5.6.2018

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn